Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Ακραία αστυνομική βία στις 09/01/09


Την Παρασκευή 09/01 -επέτειος της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα- έγινε Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο με πορείες σε διάφορες πόλεις. Στην Αθήνα οι αρχές έδειξαν για ακόμα μία φορά το πραγματικό τους πρόσωπο, αυτό που κρατάνε απ' την εποχή της Χούντας. Σε μια πρωτοφανή επίδειξη βίας επιτέθηκαν στην πορεία εγκλωβίζοντας μια μεγάλη ομάδα διαδηλωτών σε πολυκατοικία της οδού Ασκληπιού. Παραθέτουμε σχετικό οπτικόακουστικό υλικό:




Πηγή: tvxs.gr




Σε αυτό το βίντεο μπορειτε να δείτε πως εγινε η απωθηση και ο εγκλωβισμός του κόσμου στην πολυκατοικία της Ασκληπιου 14. Εχουν πέσει ήδη τα δακρυγόνα και στο 22ο δευτερολεπτο τα ΜΑΤ αρχίζουν να χτυπάνε αδιακρίτως με τα γκλομπ τους, τους ανθρωπους στο κεφάλι. Το βιντεο τραβηχτηκε απο κάποιον που εγκλωβίστηκε σε εκεινο το σημειο.

Πηγή: alepouda.blogspot.com



Σήμερα, μετά τη μεταφορά των συλληφθέντων και των προσαχθέντων από Ασκληπιού, ανεβαίνοντας στην οδό Ναυαρίνου, τα ΜΑΤ, τα οποία ερχόντουσαν από Κολωνάκι προς Σκουφά-Ναυαρίνου, υποχώρησαν ατάκτως και πηγαίνοντας στο σημείο όπου βρισκόταν τα ΜΑΤ, είδαμε έναν χτυπημένο νεαρό, ο οποίος φορούσε ένα διχτάκι στο κεφάλι του γιατί επέστρεφε από νοσοκομείο. Ήταν ήδη χτυπημένος στο κεφάλι.Ο νεαρός δεν είχε σχέση με την πορεία, απλά βρέθηκε στο σημείο όπου ένας ΜΑΤατζής τον χτύπησε από πίσω με το γκλοπ στο κεφάλι.

Ο νεαρός ήταν σχεδόν αναίσθητος στο δρόμο και έχανε πολύ αίμα. Γιατροί ήρθανε από την κοντινή κλινική και μετά τον πήρε και ασθενοφόρο από την ίδια κλινική.

Πηγή: tvxs.gr



Είναι φανερό πώς όσο συνεχίζει η εξέγερση, τόσο κλιμακώνεται η βία των δυνάμεων καταστολής απέναντι στους πολίτες. Η κυβέρνηση παίζει τα τελευταία της χαρτιά, πριν φτάσει στο σημείο να δείξει παγκοσμίως ότι στην πράξη βρίσκεται αντιδιαμετρικά αντίθετη από την Δημοκρατία την οποία διακηρύσσει.

Το θέμα είναι πότε θα καταλάβουμε εμείς ότι είμαστε άνθρωποι κι όχι ζώα, ότι έχουμε αξιοπρέπεια, ότι έχουμε φωνή. Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να δούμε ότι φτάσαμε σ' ένα σημείο που δεν πάει άλλο.


Είναι καιρός να δράσουμε


edit on 23.01.09:

Καταγγελία από την Ομάδα Νομικής Βοήθειας για τις προσαγωγές πολιτών

Μηνύσεις από τους δικηγόρους προς την ΕΛ.ΑΣ.

3 σχόλια:

  1. Το πρώτο βιντεο γιατί το έβαλες;
    Για να διαιωνίζεται η "ρόμπα", που έγιναν οι χασοδίκες;
    Δεν είδες ότι τους πήραν όλοι στο ψιλό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι, το έβαλα για να διαιωνίζεται η απανθρωπιά της αστυνομίας. Οι "χασοδίκες" που αναφέρεις είναι της Ομάδας Νομικής Βοήθειας η οποία συστάθηκε εκτάκτως πριν μερικές βδομάδες. Αυτοί που έγιναν "ρόμπες" λοιπόν, αυτή τη στιγμή είναι μονίμως σε επιφυλακή για να σπεύσουν όποτε τους χρειάζονται οι αγωνιζόμενοι -δηλαδή όποτε γίνεται καταπάτηση δικαιωμάτων. Το καλύτερο απ' όλα ξες ποιο είναι; Πως ο,τι κάνουν το κάνουν τελείως αφιλοκερδώς.

    Επομένως μπορεί εσύ να βλέπεις μια χούφτα δικηγοράκους που δεν κατάφεραν κάτι, εγώ όμως βλέπω ανθρώπους που επιτελούν κοινωνικό έργο με όποια μέσα διαθέτουν υπό τις εκάστοτε συνθήκες. Και, πίστεψέ με, δεν είναι καθόλου εύκολο να τα βάλουν 5 άτομα με ολόκληρο το αστυνομικό και δικαστικό σώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σωστος ο anark
    φαουλ ο ανωνυμος παραπανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή