Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2009

Κείμενο παρέμβασης της Πρωτοβουλίας στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Καλαμαριάς

Στο τέλος της διαδήλωσης που έγινε στην Καλαμαριά στις 30-12-2008, η πορεία κατέληξε στην πλατεία του νέου Δημαρχείου, όπου λάβαινε χώρα πολυέξοδη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Καλαμαριάς.

Οι διαδηλωτές κατεκλυσαν τον χώρο μπροστά στην σκηνή, όπου ετοιμαζόταν να τραγουδήσει ο Κώστας Μακεδόνας, και απαίτησαν να ανέβει ένα άτομο και να διαβάσει κείμενο των διαδηλωτών από τα μικρόφωνα της εκδήλωσης, όπως και εγινε.

Παρακατω παραθετουμε το κειμενο που διαβαστηκε:


Ο Δεκέμβρης που μας σημάδεψε

Στις 6 του Δεκέμβρη η αστυνομία σκοτώνει ένα παιδί. Η επίθεση αυτή των μηχανισμών καταστολής του Κράτους δεν είναι πρωτόγνωρη, τα τελευταία χρόνια οι μηχανισμοί αυτοί με τις μεθόδους τους εξευτελίζουν, τρομοκρατούν, βασανίζουν μετανάστες, νέους, πολίτες.

Την ίδια στιγμή η πολιτική εξουσία, αφού εξασφάλισε την ατιμωρησία της για τα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα και την κατασπατάληση του δημόσιου πλούτου εξαθλιώνει το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας με μισθούς πείνας, με χαμηλές συντάξεις, με ανασφάλιστη και επισφαλή εργασία.

Είμαστε μία συλλογικότητα των κατοίκων της Καλαμαριάς, ένα κομμάτι του κινήματος που δημιουργείται και αναπτύσσεται σε όλη τη χώρα, ενός κινήματος διαμαρτυρίας και διεκδικήσεων.

Δεν παγιδευόμαστε στα ψευδή διλήμματα της κρατικής εξουσίας και των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης.

Ναι, καταδικάζουμε το πλιάτσικο. Το πλιάτσικο των ρασοφόρων και των διαπλεκόμενων υπουργών στην δημόσια περιουσία.

Ναι, καταδικάζουμε τη βία. Την τυφλή και ωμή βία της κρατικής και παρακρατικής καταστολής που κτυπά τους νέους, τους μετανάστες, τους απεργούς, τους άνεργους.

Διεκδικούμε σήμερα το δικαίωμα στην εργασία, όταν άλλοι παράνομα πλουτίζουν, διεκδικούμε την ανταμοιβή των κόπων και των προσπαθειών μας, όταν άλλοι απολαμβάνουν προνόμια, διεκδικούμε μια αλληλέγγυα κοινωνία, ισονομία και ισοπολιτεία.

Ήρθε η ώρα επιτέλους να συναντηθούμε σε δημόσιους χώρους, να εκφραστούμε, να αυτοοργανωθούμε, να διεκδικήσουμε, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, αντιμέτωποι με την ασυδοσία τόσο της κεντρικής όσο και της τοπικής εξουσίας. Η αποτυχία της πολιτικής των επαγγελματιών επιβάλλει να δημιουργήσουμε τώρα τις δικές μας δομές οργάνωσης που θα αποτελούν ψήγματα της κοινωνίας που ονειρευόμαστε.

Απαιτούμε:

• Την άμεση αποφυλάκιση των συλληφθέντων διαδηλωτών

• Την κατάργηση του τρομονόμου

• Την κατάργηση του νόμου- πλαισίου για την Παιδεία

• Την κατάργηση του νόμου για το ασφαλιστικό

Καλούμε κάθε κάτοικο της Καλαμαριάς σε πορεία την Τρίτη 30 του Δεκέμβρη στις 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Καλαμαριάς, στον πεζόδρομο.

Γιατί η πλαστή ευδαιμονία των ημερών αυτών που οι κρατούντες προσπαθούν να καλλιεργήσουν θα περάσει, τα λαμπιόνια των δέντρων θα σβήσουν, τα προβλήματα και τα αδιέξοδα όμως θα μας πνίγουν και την επόμενη μέρα.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ 30/12/08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου