Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Δήμαρχος κ' Αντιδήμαρχοι κάλεσαν τα ΜΑΤ για να ακυρώσουν την Συνέλευσή μας

Χθες το απόγευμα 6 η ώρα, ήταν προγραμματισμένη (όπως άλλωστε είχε ανακοινωθεί δημόσια) η λαϊκή συνέλευση της "Πρωτοβουλίας Κατοίκων Καλαμαριάς" στο δημοτικό καφέ Ρεμέτζο στην Αρετσού.

Τα άτομα που άρχισαν να προσέρχονται στον χώρο γρήγορα διαπίστωσαν πως έξω από το μαγαζί είχε σταθμεύσει κλούβα των ΜΑΤ, ενώ μέσα στο μαγαζί υπήρχαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι και λοιποί υποστηρικτές της δημοτικής αρχής.

Είναι φως φανάρι πως ο δήμαρχος Χριστόδουλος Οικονομίδης μαζί με τους αντιδημάρχους του κάλεσαν τα ΜΑΤ να στηθούν έξω απο τον χώρο που θα γινόταν η Συνέλευση και διέταξε τους ανθρώπους του να παρευρίσκονται εντός.

Στις 30/12 η "Πρωτοβουλία Κατοίκων Καλαμαριάς" διοργάνωσε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμαριάς και παρά την απουσία κατασταλτικής δύναμης-μπαμπούλα (ΜΑΤ), η πορεία κύλησε ειρηνικά δίχως τη δημιουργία επεισοδίων.

Προς τι λοιπόν η επιστράτευση των ΜΑΤ;

Δεν κάλεσε ο δήμαρχος τα ΜΑΤ στην πορεία και τα καλεί στην λαϊκή Συνέλευση;

Ειναι φανερό πως η δημοτική αρχή που κυβερνάει απο το 1982 το Δήμο μας και έχει στηρίξει την διαιώνιση της σε πελατειακού τύπου σχέσεις με τους πολίτες, πανικοβλήθηκε με τη σύσταση μιας Πρωτοβουλίας πολιτών, που καλούν τους δημότες αλλά και ολους τους Σαλονικείς να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, να καθορίσουμε οι ίδιοι τις ζωές μας.

Η παρουσία των ΜΑΤ λοιπόν κύριε δήμαρχε και αντιδήμαρχοι της Καλαμαριάς εκλαμβάνεται ως μια πρώτη απόπειρα σας να τρομοκρατήσετε πολίτες που ζητάνε να αυτο-οργανωθούν. Του κάκου όμως.

Η Συνέλευση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και στο άκουσμα και μόνο πως ο δήμαρχος επιστράτευσε τα ΜΑΤ για να την ακυρώσει μας προκάλεσε ασύστολο γέλωτα.

Θεωρούμε λοιπόν υπεύθυνους για την χθεσινή απόπειρα τρομοκράτησής μας τον δήμαρχο Χριστόδουλο Οικονομίδη και τους αντιδημάρχους που τον πλαισιώνουν, καθώς επίσης και τους λοιπούς δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του.

Ειλικρινά δεν περιμέναμε ποτέ η εξουσία να αποκτήσει τέτοια ψυχαγωγικά χαρακτηριστικά.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως είστε αστοί. Από σήμερα θεωρείστε πλέον και αστείοι.



edit by Anark: Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση μας έκανε κάτι που ακούσαμε την ώρα της Συνέλευσης από τους εκπροσώπους των εργαζομένων του καφέ Ρεμέτζο (δηλαδή του Δήμου). Αυτό που μας είπαν ήταν ότι είχαν πληροφορηθεί από τους υφισταμένους τους για κατάληψη του χώρου τη μέρα της Συνέλευσης, γεγονός εντελώς ψευδές. Κι αναρωτιόμαστε: πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι μια τέτοιου είδους Πρωτοβουλία, η οποία απαρτίζεται από ανθρώπους όλων των ηλικιών και με διαφορετικό υπόβαθρο μεταξύ τους, ώστε να πέσουν οι αρχές τόσο χαμηλά χρησιμοποιώντας τακτικές παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης;

Παραθέτω και τη σχετική ενημερωτική δημοσίευση με ημερομηνία μερικές μέρες πριν τη Συνέλευση:
indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου