Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Όταν η Κυβέρνηση δεν κάνει τη δουλειά της

Στις 22.10 ψηφίζεται ομόφωνα από τη Βουλή η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου. Το πόρισμα κατατίθεται στις 15.12 και αποδίδει ευθύνες σε κυβερνητικά στελέχη.

Στις 14.01 η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ καταθέτει αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, σχετικά με την οποία αποφασίζεται να λάβει χώρα συζήτηση και ψηφοφορία στις 19.01.

Οι 151 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απουσίασαν από τη συζήτηση με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δεδηλωμένη πλειοψηφία, απαραίτητη σύμφωνα με τον Κανονισμό για τη διεξαγωγή ψηφοφορίας.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την παραγραφή των ποινικών ευθυνών, χωρίς καν να έχουν περάσει οι ιθύνοντες από ανάκριση. Εδώ φυσικά περιλαμβάνονται και στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων.

Μ' αυτό τον τρόπο η Κυβέρνηση δείχνει ότι είναι υπόλογη για το εν λόγω σκάνδαλο κι ότι αρνείται έμπρακτα να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί.

Η αυθαιρεσία θα μείνει για ακόμα μια φορά ατιμώρητη. Οι ίδιοι άνθρωποι που συμμετέχουν στην καταλήστευση του δημόσιου πλούτου θα συνεχίσουν να διοικούν τη χώρα.


Ο καθένας από εμάς είναι υπαίτιος για τη διαιώνιση της διαφθοράς


Επιτρέποντας με τη σιωπή και την απραξία μας την εκμετάλλευση, παίρνουμε την εξουσία που μας αξίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου