Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Λογοκρισία στο Διαδίκτυο

Πριν από μερικές μέρες ένας ομογενής από Αυστραλία κατοχύρωσε τη διεύθυνση www.koukouloforos.gr κι άρχισε να δημοσιεύει άρθρα, φωτογραφίες και βίντεο σχετικά με τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα και άλλα σημαντικά θέματα της επικαιρότητας, με ύφος χαλαρό και κάποιες φορές σατυρικό.

Σύντομα ενημερώθηκε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ότι η αίτησή του είχε απορριφθεί, για λόγους «δημόσιας τάξης και χρηστών ηθών», κι η λειτουργία της ιστοσελίδας διακόπηκε. Έπειτα από συνομιλία με την εταιρία παροχής η σελίδα ξανάνοιξε, κι αυτή τη στιγμή εκρεμμεί επανεξέταση από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Σημειώνεται πως το περιεχόμενο είναι μεν καυστικό αλλά όχι σε βαθμό που γίνεται κίνδυνος για τη δημόσια τάξη. Είναι μάλιστα αρκετά επιεικές σε σχέση με άλλες αντίστοιχες ιστοσελίδες. Μάλλον η Επιτροπή ενοχλήθηκε περισσότερο από το όνομα.

Ίσως πρέπει να διαγράψουμε από τα λεξικά μας εδώ στην Ελλάδα ορισμένες λέξεις. Όπως τη λέξη Δημοκρατία για παράδειγμα. Ελευθερία λόγου; Απευθυνθείτε αλλού.

Πηγή: zougla.gr


Από το blog της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων - Δίκτυο Φαντάρων Σπάρτακος μας έρχεται άλλη μια είδηση. Αυτή τη φορά έχει να κάνει με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Απ' ότι καταλάβαμε από το κείμενο η πρωτοβουλία αυτή, η οποία αριθμεί εκατοντάδες άτομα από τουλάχιστον 40 στρατόπεδα ανά τη χώρα, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού την πρόσφατη ανακοίνωση της σχετικά με τις δηλώσεις της κυβέρνησης για μείωση της θητείας, μαζί με μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία που δε γίνονται γνωστά από τα ΜΜΕ. Η εν λόγω καταγγελία αναφερόταν γενικότερα στις άθλιες συνθήκες που βιώνουν οι φαντάροι κατά τη διάρκεια της θητείας τους, που πολλές φορές τους οδηγούν ακόμα και στην αυτοκτονία. Απ' ότι μαθαίνουμε, αποσιωπήθηκε εντελώς.

Πηγή: diktiospartakos.blogspot.com


Η λογοκρισία δεν σταμάτησε στη Χούντα.

Η Χούντα άραγε σταμάτησε;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου