Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Αλληλεγγύη στην Χρ. Τονίδου

Την Tετάρτη 21 του μήνα ξεκινάει η δίκη της Xριστίνας Tονίδου από το μεικτό ορκωτό δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Η Χριστίνα είχε συλληφθεί κατά την διάρκεια των συγκρούσεων με τις δυνάμεις καταστολής στις 9 Σεπτέμβρη του 2007 μετά από εισβολή ομάδας ασφαλιτών και αντρών της ΟΠΚΕ. Προφυλακίστηκε με 2 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα, κατηγορίες που την έστειλαν στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού για 3,5 μήνες περίπου. Με σαθρό και διογκωμένο κατηγορητήριο, την Τετάρτη ξεκινάει η δίκη της συντρόφισσας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΟΝΙΔΟΥ

ΔΙΚΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 9 Π.Μ.



Πάμε να θυμηθούμε όμως και τι έγινε εκείνες τις μέρες του Σεπτέμβρη του 2007:

Προφυλάκισαν τη 19χρονη φοιτήτρια

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προφυλακιστέα κρίθηκε χθες η 19χρονη φοιτήτρια Χριστίνα Τονίδου για τη συμμετοχή της στα μικροεπεισόδια που σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στο πλαίσιο της έναρξης της 72ης ΔΕΘ. Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν την προφυλάκισή της μετά την απολογία της, όπου αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Οπως έγινε γνωστό, ισχυρίστηκε ότι δεν συμμετείχε στην κατασκευή και στη ρίψη βομβών μολότοφ. Ακόμη υποστήριξε ότι είχε μαζί της το μεταλλικό κλοπ για προσωπική της προστασία και ότι δεν τραυμάτισε τον αστυνομικό, αλλά ότι αυτός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια συμπλοκής που ακολούθησε την επέμβαση της Αστυνομίας στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης χθες συγκεντρώθηκαν περίπου 50 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης στην κατηγορούμενη και συνθήματα κατά της Αστυνομίας και του κράτους. Σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης χθες ήταν ανηρτημένα πανό που έγραφαν «Λευτεριά στην αναρχική
Χριστίνα Τονίδου
».

Η ίδια σε επιστολή που φέρεται ότι έγραψε μέσα από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου στο Διαδίκτυο, μιλάει για την ψυχολογική πίεση που της άσκησαν οι αστυνομικοί για να της αποσπάσουν πληροφορίες.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ


Τα δύο παραπάνω κείμενα είναι από το INDYMEDIA ATHENS



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου