Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Το παρασκήνιο πίσω από τα γεγονότα στον Αστακό

Σήμερα διαβάσαμε κάποια πράγματα σχετικά με το φορτίο αμερικανικών πυρομαχικών που επρόκειτο να σταλεί στο Ισραήλ μέσω του λιμανιού του Αστακού.

Το όλο θέμα γνωστοποιήθηκε στη χώρα μας πριν απο περίπου μία εβδομάδα, μέσω της αναφοράς του πρακτορείου Reuters ότι οι ΗΠΑ αναζητούν εμπορικό πλοίο για την εν λόγω μεταφορά. Αμέσως προκλήθηκε πολιτική αναστάτωση. Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι «δεν τίθεται θέμα πραγματοποίησης ανεφοδιασμού του ισραηλινού στρατού μέσω του λιμανιού του Αστακού ή άλλου σημείου της ελληνικής επικράτειας», και τον υποστήριξε αυτοπροσώπως η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Την παραπάνω δήλωση διαψεύδει η ίδια η ιστοσελίδα του Αμερικανικανικού Ναυτικού, καθώς επίσης και το πλοίο που ήταν ήδη σταθμευμένο έξω από το λιμάνι. Ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πόλη του Αστακού κι όπως πληροφορούμαστε η αποστολή ακυρώθηκε (ή αναβλήθηκε;) λόγω των έντονων αντιδράσεων. Έπειτα από όλα αυτά τα γεγονότα, το μόνο που είπε η κ. Μπακογιάννη ήταν πως «Η ελληνική πλευρά δεν επέτρεψε καμία τέτοια μεταφορά».

Αυτό αφήνει δύο ενδεχόμενα: Είτε οι ΗΠΑ προβαίνουν σε στρατιωτικές κινήσεις στο ελληνικό έδαφος χωρίς η κυβέρνηση να το γνωρίζει, είτε το Υπουργείο Εξωτερικών ψεύδεται προσπαθώντας να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.

Στην πρώτη περίπτωση -που είναι η λιγότερο πιθανή- η κυβέρνηση είναι ανίκανη σε βαθμό που γίνεται επικίνδυνη για το λαό. Στη δεύτερη περίπτωση, γίνεται για ακόμα μια φορά ολοφάνερο ότι αυτοί που κυβερνούν τη χώρα μας κοροϊδεύουν απροκάλυπτα.


Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτήν την ασυδοσία;Ως πότε θα ζούμε μέσα στο ψέμα;


Πηγές: arxediamedia.blogspot.com, antistasigr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου