Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Ηχητικό ντοκουμέντο της Κ. Κούνεβα


Ανατυπώθηκε από το blog Φτου Ξελευτερία:

«Οι συναδέλφισσές μου δεν με χαιρετάνε. Τόσο πολύ φοβούνται. Γιατί αν τους δουν μαζί μου να μιλάνε ή κάτι να πάρουν από μένα, τους διώχνουν από τη δουλειά. Τόσο πολύ».

«Με κατηγόρησαν για κλοπή, λαμβάνω απειλητικά τηλεφωνήματα. Δέχομαι ευθείες απειλές, όχι συγκεκαλυμμένες. Τους υποψιάζομαι ότι έχουν προσπαθήσει να μεθοδεύσουν την απέλασή μου. Με έχουν πάρει τηλέφωνο, με έχουν απειλήσει ότι θα με σκοτώσουν. Μια μέρα έστειλαν την Αστυνομία να με πιάσει, περικύκλωσαν τον σταθμό των ΗΣΑΠ στο Μαρούσι όπου εργάζομαι τρία αυτοκίνητα, σαν να ήθελα να σκοτώσω τον πάπα».

«Με έχουν απειλήσει ότι θα με σκοτώσουν» ακούγεται να λέει ξεκάθαρα η Κωνσταντίνα Κούνεβα στον Βέλγο φωτορεπόρτερ Ζακί Ντελόρμ, στις 26 Νοεμβρίου , ένα μήνα πριν την δολοφονική απόπειρα εναντίον της. Ο Ντελόρμ ήρθε στην Ελλάδα για μια εβδομάδα και ερεύνησε το θέμα του δουλεμπορίου εργατών.

Στο διάρκειας έξι λεπτών ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσίευσε χθες
η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" ακούγονται οι ερωτήσεις του Βέλγου φωτορεπόρτερ στα γαλλικά, η φωνή του μεταφραστή και οι απαντήσεις της συνδικαλίστριας που εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή της στην μονάδα αυξημένης φροντίδας του «Ευαγγελισμού».

Σύμφωνα με
δημοσιεύμα της "Καθημερινής" η Κούνεβα γράφει και ξαναγράφει στο μπλοκάκι της μέσα στο νοσοκομείο την φράση «Ο άντρας που με χτύπησε φορούσε γκρίζα ρούχα αστυνομικού».


Όλοι και όλες στην πορεία αλληλεγγύης στην συνδικαλίστρια Κ. Κούνεβα, την Πέμπτη 22 Γενάρη στις 6.00, Προπύλαια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου