Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Για την πορεία στην Άνω Πόλη στις 24/01/09




Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 12 το πρωί από την Πλατεία Αγ.Αναργύρων, όπως αναγραφόταν και στην αφίσα. Μέσω της οδού Ακροπόλεως πέρασε αρχικά από την Πλατεία Τερψιθέας κι έπειτα έγινε μια σύντομη στάση στην Πλατεία Κουλέ Καφέ, έξω από το κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Πριν από περίπου έναν μήνα η Πρωτοβουλία Κατοίκων Άνω Πόλης είχε προβεί σε συμβολική κατάληψη του αχρησιμοποίητου δεύτερου ορόφου του κτιρίου με σκοπό να μετατραπεί σε κέντρο ενημέρωσης και συνελεύσεων, καθώς ο Δήμος αρνούνταν να τους παραχωρήσει κάποιον χώρο γι' αυτό το σκοπό. Μέχρι εκείνο το σημείο ακολουθούσε από απόσταση ένας άντρας με πολιτικά, ο οποίος μόλις τον αντιλήφθηκαν οι διαδηλωτές εξαφανίστηκε.

Μία ακόμα στάση έγινε έξω από την Εκκλησία των Ταξιαρχών, όπου είχε προσφύγει το Δεκέμβρη η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Άνω Πόλης λόγω έλλειψης χώρου, για να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συζήτηση. Ο ιερέας όχι μόνο διαφώνησε, αλλά εξόρκισε (!) τη Συνέλευση. Ακολούθησε σωρεία ψευδών αναφορών από τα ΜΜΕ.

Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Καλλιθέας. Καθ' όλη την διάρκεια μοιράζονταν κείμενα στα σπίτια και τα μαγαζιά και γινόταν διάλογος με τους κατοίκους και τους περαστικούς, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα θετικοί απέναντι σ' αυτή τη δράση. Τα συνθήματα που ακούστηκαν είχαν να κάνουν τόσο με την συμπαράσταση για τους πρόσφατα συλληφθέντες, όσο και με τοπικά αιτήματα (όπως η εκμετάλλευση από εργολάβους κομματιών γης που θα μπορούσαν να γίνουν χώροι πρασίνου, αναψυχής και συνέυρεσης των κατοίκων).

Η γενική εικόνα της εκδήλωσης ήταν αυτή μιας ομάδας ανθρώπων που δεν επαναπαύονται αφήνοντας άλλους να εξουσιάζουν τις ζωές τους, αλλά διεκδικούν ενεργά ορισμένα θεμελιώδη δικαιώματα που καταπατώνται από τις δημοτικές και μη αρχές.

Μπράβο στην Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Άνω Πόλης.

Αποτελείτε παράδειγμα για όλους μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου