Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Η ιστορία της Κ. Κούνεβα



Η 44χρονη Κωνσταντίνα Κούνεβα κατάγεται από τη Βουλγαρία, όπου εργαζόταν σαν καθηγήτρια Ιστορίας. Αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στην Ελλάδα λόγω της άθλιας κατάστασης στη χώρα της, βρήκε δουλειά μέσω της εργολαβικής εταιρίας καθαρισμού ΟΙΚΟΜΕΤ για να θρέψει την οικογένειά της κι αποφάσισε να πάρει μέρος στο συνδικαλισμό για να αντιδράσει στις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας του Ελληνικού Δημοσίου.

Κατήγγειλε μεταξύ άλλων τις παράνομες απολύσεις, τις αυθαίρετες μειώσεις μισθών, την έλλειψη κοινωνικής ασφάλισης, την παρακράτηση δεδουλευμένων. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες βιώνουν καθημερινά τον αυταρχισμό και την κακομεταχείριση από τους προϊσταμένους τους, μην έχοντας την δυνατότητα να μιλήσουν παραέξω χωρίς να χάσουν τη δουλειά τους.

Η διοίκηση της εταιρίας αρχικά προσπάθησε να δωροδοκήσει την Κωνσταντίνα, έπειτα άρχισαν τα απειλητικά τηλεφωνήματα και πριν από λίγο καιρό έλαβε χώρα η δολοφονική απόπειρα. Αυτή τη στιγμή έχει χάσει τη φωνή της, την όραση από το ένα μάτι κι έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά ζωτικά όργανα.

Όσο βαθύτερα ερευνάται η υπόθεση, τόσο περισσότερα στοιχεία βγαίνουν στην επιφάνεια που αποδεικνύουν ότι το οικοδόμημα αυτής της χώρας κρύβει μέσα του ένα κομμάτι του Τρίτου Κόσμου.


Οι οργανισμοί του Δημοσίου υποθάλπτουν τους εγκληματίες εργολάβους


Περισσότερες πληροφορίες:

Κατάληψη Πνευματικού Κέντρου Νέας Φιλαδέλφειας

tvxs.gr (1) tvxs.gr (2)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου