Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Φωτογραφίες και βίντεο από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στον Αστακό

Χθες, 15.01, έγινε στο λιμάνι του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κάλεσμα της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης, του Συντονιστικού Φορέων και Πολιτών Δήμου Αστακού και άλλων, με στόχο τον εμποδισμό του απόπλου φορτίου πυρομαχικών των Η.Π.Α. προς το Ισραήλ. Λεωφορεία κόσμου κατέφτασαν από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Γιάννενα, Πάτρα κι άλλες πόλεις για συμπαράσταση. Παραθέτουμε οπτικοακουστικό υλικό:

Πηγή: Indymedia











































Δείτε επίσης:

VIDEO

Χαράματα της 15ης Ιανουαρίου, μεσοπέλαγα. Οι 12 ακτιβιστές της οργάνωσης «Ελευθερώστε τη Γάζα», υπό την απειλή των όπλων, γίνονται αποδέκτες ενός ξεκάθαρου μηνύματος από στελέχη του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού: «Σταματήστε, αλλιώς πυροβολούμε».

Το πλήρωμα του σκάφους «Αρίων», το οποίο προσπάθησε να μεταφέρει δια θαλάσσης ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, περιέγραψε τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν όταν 7 ισραηλινά πολεμικά σκάφη το εξανάγκασαν να επιστρέψει στην Κύπρο, απ' όπου ξεκίνησε, παρά το γεγονός ότι έπλεε σε διεθνή χωρικά ύδατα. Ύστερα από την απειλή και τους αλλεπάλληλους ελιγμούς που ακολούθησαν, το «Αρίων» υποχώρησε, ωστόσο, τα μέλη του πληρώματος διαμηνύουν ότι θα επαναλάβουν την προσπάθεια, που έχει ως απώτερο στόχο την άρση του αποκλεισμού της Γάζας από το Ισραήλ.

Οι ακτιβιστές κάνουν λόγο για έγκλημα το οποίο διενεργείται στη Λωρίδα της Γάζας και επιρρίπτουν ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση η οποία, όπως αναφέρουν, ανέχεται ένα σκάφος που μεταφέρει γιατρούς και φάρμακα υπό ελληνική σημαία να αναγκάζεται σε υποχώρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου