Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Οι δηλώσεις της δημοτικής αρχής για την Πρωτοβουλία

Τα νέα που πληροφορηθήκαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμαριάς στις 26-01-09 είναι πολύ ενδιαφέροντα. Από τις γιορτές των Χριστουγέννων και μετά ουσιαστικά ήταν το πρώτο Συμβούλιο της νέας χρονιάς, και ο δήμαρχος Χρ. Οικονομίδης προέβη για ακόμη μια φορά σε δηλώσεις.

Τι είπε λοιπόν ο δήμαρχος;

Αναφέρθηκε στην Πρωτοβουλία Κατοίκων Καλαμαριάς και συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που είχαμε βγάλει σχετικά με την απόφασή του να καλέσει τα ΜΑΤ έξω από τη συνέλευση μας. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως δεν ειδοποίησε τα ΜΑΤ, πως ουδέποτε θα έκανε κάτι τέτοιο και πως μάλιστα κάποιος δικός του συνομίλησε μαζί τους ζητώντας να βρίσκονται στο χώρο διακριτικά.

Τους διαφεύγει μήπως το γεγονός ότι είχαν κλείσει με τις κλούβες τους έναν ολόκληρο δρόμο σε ένα απά τα πιο κεντρικά σημεία της Καλαμαριάς; Αυτό εννοούν ως "διακριτική παρουσία";

Συνεχίζοντας, μας ζήτησαν τα ρέστα επειδή... πήγαμε για καφέ στη δημοτική καφετέρια Ρεμέτζο και καθώς καθόμασταν συζητούσαμε τα της Πρωτοβουλίας. Για όλα τα παραπάνω ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΤΠΑΚ (Δημοτική Επιχείριση Τουριστικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καλαμαριάς) είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο:

"Τους δεχτήκαμε ενώ δεν είχαν ζητήσει πρωτύτερα σχετική άδεια".

Άδεια σχετικά με τι να ζητήσουμε; Για το πού θα κάτσουμε; Το τι καφέ θα πιούμε; Ή μήπως σε τι τιμή θα τον πληρώσουμε;

Τελος ακούστηκε πως θίγεται η εικόνα της περιοχής μας από αυτά που λέγονται και γράφονται δημόσια και στο Ίντερνετ.

Μα αν αυτα που γράφτηκαν κύριε δήμαρχε δεν ήταν αλήθεια, θα μπορούσατε εδώ και μερικές εβδομάδες που έλαβε χώρα το γεγονός να βγάλετε μια ανακοίνωση, όπου θα διαψεύδετε πως καλέσατε εσείς τα ΜΑΤ και θα στηλιτεύετε τη στάση της Αστυνομίας να τρομοκρατεί ειρηνικές συνελεύσεις πολιτών της Καλαμαριάς και να κλείνει κεντρικούς δρόμους ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΔΗΜΟ εμποδίζοντας τη διέλευση πεζών και οχημάτων.

Όμως δεν το κάνατε. Γιατί άραγε;

Μήπως γιατί τότε θα έβγαινε η ίδια η Αστυνομία και θα κατήγγειλε πως αυτό είναι αναληθές; Αν όντως ισχύουν οι ισχυρισμοί που διατυπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, καλό θα ήταν να μη μείνουν στους τέσσερις τοίχους του μεγάρου αλλά να βγουν προς τα έξω.

Σας καλούμε να συντάξετε μια ανακοίνωση όπου θα αποσαφηνίζετε το αν συμφωνείτε με τις πρακτικές της Αστυνομίας εκείνο το βράδυ ή οχι κι εμείς εγγυώμαστε ότι θα την δημοσιεύσουμε.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

2 σχόλια:

  1. ο νομαρχης του πειραια εκανε μυνηση σημερα στην αστυνομια επειθδη βρεθηκε στο λιμανι κ τρομοκρατησε τους κρητικους αγροτες
    υπαρχει αραγε περιπτωση να δουμε ποτε τετοια κινηση απο τον ομοιδεατη του (πασοκ)δημαρχο καλαμαριας;
    εστω βρε αδερφε αν οχι απο τον ιδιο , απο καποιο αλλο μελος της δημοτικης αρχης;
    δυσκολο
    αυτοι νοιαζονται μονο για τις δημοτικες καρεκλιτσες τους που διατηρουν κ ζεσταινουν επι μια 20ετια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ανώνυμος:

    Αυτά κάνεις άμα ανήκεις στο σώμα της Αντιπολίτευσης. Επιπλέον οι Κρητικοί στην πλειοψηφία τους ανέκαθεν υποστήριζαν το ΠΑΣΟΚ. Εδώ παρουσιάζεται με λεπτομέρειες η επίσκεψη του Νομάρχη Πειραιά στο λιμάνι:

    http://edo-peiraias.blogspot.com/2009/02/blog-post_03.html

    Σε γενικές γραμμές δέχεται την κριτική του ότι δρα καθαρά με βάση τα κομματικά του συμφέροντα.


    Όσο για τον δικό μας Δήμαρχο, θεώρησε πως αποτελούμε απειλή για τον Δήμο του. Θα ήταν καλό να μας εξηγήσει με ποιον τρόπο υφίσταται αυτό το γεγονός.

    Εδώ ζούμε, είναι ποτέ δυνατόν να προτιθέμεθα να προχωρήσουμε σε πράξεις που μπορεί να αποβούν ζημιογόνες για την περιοχή και τους κατοίκους της; Εκτός αν αποτελούμε κίνδυνο για τα ΣΧΕΔΙΑ που έχουν οι δημοτικές αρχές για την Καλαμαριά, οπότε αυτομάτως αμφισβητούνται οι προθέσεις τους.

    Να'σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή