Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Καλαμαριά

Την περασμένη Κυριακή 01.02.09 έλαβε χώρα ομιλία του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στο θεατράκι επί της οδού Χηλής. Μέλη της κίνησης πολιτών Καλαμαριάς "Διέξοδος" παρευρέθησαν και σχολίασαν επί του θέματος.

Αναδημοσιεύουμε από το blog τους:

Ανάμικτα συναισθήματα μου άφησε η εκδήλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο θεατράκι της Χηλής στην Καλαμαριά με ομιλητές τον Γιάννη Μπανιά και τον Νίκο Βούτση. Ισως γιατί ο λόγος και το όλο κλίμα στην αίθουσα ήταν ακραιφνές πολιτικό και πολιτικοποιημένο (μήπως πλησιάζουν εκλογές και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι…) ώστε να καταντάει λιγάκι απόμακρο. Καλό το μέλλον της αριστεράς και η διέξοδος από την κρίση (ποια κρίση???.. του κεφαλαίου και των τραπεζών, γιατί οι εργαζόμενοι υφίστανται κρίση δεκαετίες τώρα…), αλλά θα προτιμούσα ένα κόμμα, όταν έρχεται στον τόπο μου να εστιάσει στα μεγάλα και δυσεπίλυτα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας (Κόδρα, μέτωπο Παραλίας, Καπναποθήκες κ.α.) παρά να προσέρχεται για να παρουσιάσει με ευχολόγια το πρόγραμμα του (που όποιος θέλει μπορεί εύκολα να το προμηθευτεί) και να προσελκύσει ψηφοφόρους (που όποιος θέλει ξέρει τι θα ψηφίσει). Βέβαια ένα πολιτικό κόμμα με τέτοιους όρους λειτουργεί και τέτοια γλώσσα ξέρει μέσα στην πολιτική αγορά. Αλλά ο κόσμος έχει κουραστεί από όλα αυτά και επιζητεί πιο άμεσες ενέργειες… (όπως η εξέγερση του Δεκέμβρη που οργανώθηκε αβίαστα, από κανένα κόμμα, άσχετα αν μετά τα κόμματα με πρώτο τον ΣΥΝ την εκμεταλλεύτηκαν…). Είχε απόλυτο δίκιο ο Ν.Βούτσης όταν μιλούσε για ‘…έκπτωση του δικομματισμού σε κοινωνικό επίπεδο στην Ελλάδα’. Δεν το ολοκλήρωσε όμως. Υπάρχει έκπτωση της πολιτικής γενικότερα στην Ελληνική κοινωνία. Και γι’αυτό είναι υπεύθυνα τα ίδια τα κόμματα, κάθε χώρου και κάθε παράταξης με τις στρατηγικές τους.

—ΚΩΣΤΑΣ

Υ.Γ. Τι δουλειά είχαν τόσοι πολλοί Πασόκοι και ο Δήμαρχος σε μια εκδήλωση ενός κόμματος της αριστεράς???? Μάλλον μου βρωμάει μετεκλογική συνεργασία και οι πολιτικές φανφάρες είναι για να δουλεύουν τον κόσμο…



ΣΧΟΛΙΟ: "(μήπως πλησιάζουν εκλογές και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι…)"

Αυτό το σενάριο υπάρχει, και μάλιστα αναφέρεται συγκεκριμένα στις 22 Μαρτίου. Περισσότερα από τις εφημερίδες Ημερησία και Έθνος.

Σχετικά με τα "μεγάλα και δυσεπίλυτα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας" θα επεκταθούμε στις προσεχείς αναρτήσεις.

2 σχόλια:

  1. “When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace.”

    -Hendrix

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το σίγουρο είναι ότι πολλοί πασόκοι του Ανδρέα, νιώθουν αριστεροί αλλά είναι εγκλωβισμένοι στο κόμμα ΤΟΥΣ. μεταξύ μας αξιόπιστη αριστερά, συνεπής και με συγκεκριμένο όραμα, ο τόπος δεν έχει. ο συριζα είναι μια μεγάλη απογοήτευση, καθώς η συνένωση των διαφόρων αριστερών, αριστερίστικων, οικολιγικών και άλλων κινημάτων και συλλόγων, περιορίστηκε στο να περιχαρακώσει ΜΟΝΟ την ψήφο τους και όχι να ομογενοποιήσει τις απόψεις σε θέσεις, αποδεκτές για όλους τους συμμετέχοντες. Πολιτικός Τυχοδιωκτισμός και πάλι... Άλλωστε το 7% που δίνουν οι δημοσκοπήσεις και η εξανέμιση του ενθουσιασμού για τον Τσίπρα από το 18% αυτό δηλώνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή