Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

NA TΗ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ…



Μετά το Δεκέμβρη στη χώρα μας έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο αισθητό ένα καθεστώς τρομοκρατίας εναντίον απλών πολιτών, οι οποίοι τολμήσαμε να ασκήσουμε απλά πολιτικά δικαιώματα στις γειτονιές και στις περιοχές στις οποίες κατοικούμε. Να προσπαθήσουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές που μας κλέβουν καθημερινά…

Χτες το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της συνέλευσής μας στο Καφενείο του Ψαρά, «συλλάβαμε» επ’ αυτοφώρω ασφαλίτη, ο οποίος όπως μας ομολόγησε ότι ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία να μας παρακολουθεί. Αφού του εκφράσαμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για το γεγονός, και όχι μόνο το δικό μας, αλλά και των θαμώνων και του προσωπικού του συγκεκριμένου καφενείου, οι οποίοι χλεύασαν την παρουσία μπάτσων στο «δικό τους χώρο», ο συγκεκριμένος «κύριος» έφυγε σα βρεγμένη γάτα, ζητώντας συγνώμη. Είναι η δεύτερη φορά που μαθαίνουμε ότι η συνέλευσή μας ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΊΤΑΙ από την ασφάλεια…κι ελπίζουμε κι η τελευταία. Δεν τους θεωρούμε ενοχλητικούς. Τους θεωρούμε γελοίους.

Η όλο και αυξανόμενη αστυνομοκρατία στις γειτονιές, στις πλατείες, στους χώρους στους οποίους συναντιόμαστε για να ανταλλάξουμε απόψεις, να μοιραστούμε τους προβληματισμούς μας για την αθλιότητα της καθημερινότητας, δε μας τρομάζει. Το αντίθετο: μας πεισμώνει και μας δείχνει ότι μάλλον αυτοί φοβούνται εμάς, πολύ περισσότερο απ’ όσο φοβόμαστε εμείς αυτούς. Και ΔΕ φοβόμαστε γιατί απλά ΔΕΝ είμαστε μόνοι. Αυτοί ΉΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. Κι αυτό το νιώθουν πλέον πολύ καλά στο πετσί τους. Και με αυτές τις ενέργειες μας επιβεβαιώνουν περίτρανα (και βλακωδώς) ότι ΔΕΝ είναι απλοί εργαζόμενοι.

Το περιστατικό που βιώσαμε χτες το βράδυ, έρχεται να επιβεβαιώσει την πεποίθησή μας ότι ΤΟΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ. Όμως, ο κ. Μαρκογιαννάκης κι η παρέα του, δυστυχώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι πλέον στις γειτονιές αρχίζουν να δημιουργούνται δεσμοί αλληλεγγύης, οι οποίοι θα αποτελέσουν τους μελλοντικούς εφιάλτες των δυνάμεων καταστολής, προκαλώντας πονοκεφάλους όχι μόνο στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και στην κεντρική εξουσία. Ο Δεκέμβρης ήταν μόνο η αρχή. Και μόνο μια μικρή ένδειξη του τι μπορεί να επακολουθήσει μιας αστυνομικής αυθαιρεσίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Παραθέτουμε μερικές photo για να ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ

















1 σχόλιο:

  1. Χαχαχαχαχαχαχαχα όχι ρε φίλε!

    Άραγε ήρθε αφού έφυγα;

    Σε λίγο θα στηθούν κάτω από τα σπίτια μας τα ζώα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή