Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Όταν λείπουν τα ποντίκια...

Για άλλη μια φορά το κράτος αποφασίζει για τις ζωές των πολιτών ΕΡΗΜΗΝ τους:


Διυπουργική Επιτροπή: Σε στρατηγικό επενδυτή το 23,02% της ΕΥΑΘ και μετοχές της ΛΑΡΚΟ

Τη διάθεση σε στρατηγικό επενδυτή μετοχών κυριότητας του Δημοσίου που αντιστοιχούν σε ποσοστό 23,02% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΑΘ (Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης) μέσω δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού με κριτήρια προεπιλογής απόφάσισε σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑ).

Η ΔΕΑ συνεδρίασε σήμερα με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομίας κ. Γιάννη Παπαθανασίου, Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, Απασχόλησης κας Φάνης Πάλλη - Πετραλιά και Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη και, εκτός από την ΕΥΑΘ, αποφάσισε επίσης τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης μετοχών της ΛΑΡΚΟ, κυριότητας του Δημοσίου, σε στρατηγικό επενδυτή.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΟ, «η πλειοψηφία των μετοχών της ΕΥΑΘ - συγκεκριμένα το 51% - παραμένει στο Δημόσιο. Στον έλεγχο του Δημοσίου παραμένουν επίσης και οι εγκαταστάσεις, οι υποδομές και το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης της περιοχής. Από τη διάθεση του 23,02% των μετοχών του Δημοσίου σε στρατηγικό επενδυτή δεν θα θιγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων της εταιρίας. Επίσης, το Δημόσιο θα εξακολουθεί να ασκεί την τιμολογιακή πολιτική της ΕΥΑΘ».

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ΕΥΑΘ θα δημοσιευθεί στον ελληνικό και διεθνή τύπο.

Κέρδος online 13/7/2009 16:16


Ευχαριστούμε τη Μαριάννα για την ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου