Τρίτη 14 Απριλίου 2009

ΚΚΕ και ΔΣ


Είναι λυπηρό...

Να αναγκαζόμαστε να ασχολούμαστε με το ΚΚΕ και τα τερτίπια του Kασιμίδη στο ΔΣ, ο οποίος απέδειξε περίτρανα ότι όσα δεν φτάνει το Κόμμα τα κάνει προβοκάτσια.

Τη Δευτέρα 6/4 λοιπόν, στο ΔΣ της Καλαμαριάς συζητήθηκε ξανά το θέμα των 8 υπαλλήλων της πρώην ΔΕΤΠΑΚ που, αντί να προσληφθούν στο Δήμο, πέρασαν στη "Δημοτική" ΑΕ ως ιδιωτικοί υπάλληλοι. Πήραν όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων το λόγο, οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ζήτησαν να περάσουν οι εργαζόμενοι από την ΑΕ στο Δήμο. Όταν ήρθε η σειρά του Κασιμίδη, αυτός άρχισε να επιτίθεται στις άλλες δημοτικές παρατάξεις, σε συλλόγους και στην ΑΣΚ, χωρίς να ασχοληθεί καθόλου με το ζήτημα της εκδικητικής απόρριψης των 8 εργαζομένων από τη ΔΕΤΠΑΚ, κάτι το οποίο εξόργισε τους τελευταίους. Ο Κασιμίδης είναι το ίδιο άτομο το οποίο έσπειρε τη σύγχυση στη νεοσύστατη δεκαμελή Επιτροπή του Δήμου για το θέμα της παραλίας της Αρετσούς (όπου είχε κληθεί να συμμετέχει και η ΑΣΚ), προς όφελος, όπως αποδείχτηκε, της δημοτικής αρχής. Συγκεκριμένα, στην πρώτη συνέλευση της Επιτροπής του Δήμου η ΑΣΚ έβαλε το ζήτημα της διεύρυνσής της μέσω μιας ανοικτής συνέλευσης. Ο Κασιμίδης αρνήθηκε την πρόταση της ΑΣΚ με την αιτιολογία πως «ποτέ δεν μπορεί να υπάρξει αρκετή Δημοκρατία» και πως «το μοναδικό νόμιμο όργανο να εκλέξει μια τέτοια επιτροπή είναι το ΔΣ του Δήμου». Μαζί του συμφώνησε και ο κ. Γιάννης Καϊμακτσίδης (της πρωτοβουλίας για το Καραμπουρνάκι).

Αφού λοιπόν «δεν μπορεί να υπάρξει αρκετή Δημοκρατία», η Επιτροπή απέρριψε τελικά την πρόταση και ως εκ τούτου η ΑΣΚ δεν θα συμμετέχει σε αυτήν. Το ΚΚΕ είτε παίζει το παιχνίδι του Δημάρχου, είτε εμφανίζεται απλά εκεί οπού αδυνατεί να καπελώσει και “μπαχαλεύει” ώστε να μην παρθεί καμιά ουσιαστική απόφαση για φλέγοντα ζητήματα που αφορούν εργαζόμενους, ελεύθερη παραλία κτλ., είτε απλά δείχνει την έλλειψη ουσιαστικού ενδιαφέροντος, προτάσεων και λόγου για τα παραπάνω ζητήματα.

• Κανένα μικροπολιτικό παιχνίδι στην πλάτη της παραλίας Καλαμαριάς
• Καμία ανοχή στο σαμποτάρισμα των ανεξάρτητων και αγωνιστικών πρωτοβουλιών
• Πολλή δημοκρατία…

5 σχόλια:

  1. Αγαπητε Δημητρη...? Δεν ξερω τι πιστευεις για τον Σταλιν για τον Γκαιμπελς παντως δεν πρεπει να εχεις και πολυ κακη γνωμη μιας και προσπαθεις να του μοιασεις. Απο που προκυπτει οτι η θεση η δικη μου, της παραταξης στην οποια συμμετεχω και του ΚΚΕ ειναι αντιθετη με την προσληψη ολων των εργαζομενων της ΔΕΤΠΑΚ ΣΤΟ Δημο?Ημασταν οι πρωτοι και οι μονοι που διακυρηξαμε και αγωνιστηκαμε για το περασμα ολων των εργαζομενων,απο το συνολο των Δημοτικων Επιχηρησεων στο Δημο.Ακομα και αυτων που δεν ειχαν τις προυποθεσεις του Κωδικα Παυλοπουλου.Τη μαχη αυτη την δωσαμε σε εξι συνεδριασεις του ΔΣ τον τελευταιο χρονο με πολυ καλα αποτελεσματα ανεβαζοντας τον αριθμο των εργαζομενων που τελικα προσληφθηκαν, πολυ πανω απο την προταση της Διοικησης.Εσυ Δημητρη δεν ησουν εκει...Οσο για την τοποθετηση μου,αν για εσενα ΔΣ σημαινει Δημαρχος απο την μια και ομογαλακτη και ομονοουσα αντιπολιτευση απο την αλλη(ελεω πλειοψηφικου εκλογικου συστηματος-ειπες τιποτα?),για εμας υπαρχουν παραταξεις με συγκεκριμενο πολιτικο στιγμα,θεσεις και πρακτικη.Δεν μπορουσα λοιπον να αφησω στο απυροβλητο ουτε την παραταξη της δεξιας που αλλα ελεγε κι αλλα ψηφισε(κοινωφελης) και που μολις πριν απο δεκα λεπτα ειχε καταψηφισει το Ψηφισμα των εργαζομενων στην υδρευση,αλλα ουτε και την αλλη παραταξη που σε προκηρηξη της καλουσ娨εμπρος για ΥΓΙΕΙΣ και ΒΙΩΣΙΜΕΣ Δημοτικες Επιχειρησεις. Οσο για τα προσωπικα σχολια σε παραπεμπω στην συνσυνελευσιτισα σου Βερα η οποια πριν λιγο καιρο και ενωπιων δυο συντροφων μου, ειχε πει Μπραβο Κωστα πραγματικα ξεχωριζεις στο ΔΣ.
    Για την διαπαραταξιακη για την παραλια.Παρων δεν ησουν.Δεν θα ηταν πιο τιμιο αντι να παιζεις σπασμενο τηλεφωνο να παρεις τα πρακτικα για να δεις τι πραγματικα ειπα αντι να γραφεις ανακριβειες?Οσο για εκεινο το χαφιεδιστικο συμφωνησε μαζι του κι ο Καιμακτσιδης, που συμφωνησε,σε ολα, στα μισα, μηπως και στη σταση μου στο ΔΣ? Η μηπως ηταν ο μονος που συμφωνησε. Εννια απο τους εντεκα συμφωνησαν μαζι μου,αναμεσα τους και τρεις εκπροσωποι φορεων.Εσυ γιατι δειχνεις Καιμακτσιδη? Επι της ουσιας.Απο ποτε οι συλλογοι ανακηρυχτηκαν σε επαναστατικο εργαλειο και δεν το πηραμε χαμπαρι? Οι συλλογοι εκφραζουν τα μελλη τους και μονο ως προς αυτα νομιμοποιουνται.Η δικη μας προταση μιλαει για συνελευση των κατοικων παραλληλα με την διαπαραταξιακη οπου ο ΚΑΘΕΝΑΣ θα μπορει να πει την γνωμη του και να καταθεσει την προταση του,μια συνελευση του λαου της Καλαμαριας και οχι μικροπολιτικων συμφεροντων και σφραγιδων.
    ΕΠΙΜΥΘΙΟ
    Ασε τον αντικομμουνισμο στους επαγγελματιες,αυτοι ξερουν καλυτερα.
    Η Ανοιχτη Συνελευση Καλαμαριας εχει περισσοτερες λεξεις στον τιτλο της απο οτι μελη στους κολπους της.ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥ
    ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΣΙΜΙΔΗΣ δημοτικος συμβουλος Καλαμαριας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δηλαδη αν καταλαβα καλα ο δημοτικος συμβουλος παρπανω παραδεχεται και ο ιδιος οτι προτιμησε ν στραφει εναντια σε αλλες παραταξεις παρα να μιλησει και να υπερασπιστει την εντακη των εργαζομενων στον δημο
    δηλαδη συμπεριφερθηκε με βαση το παραταξιακο του συμφερον και οχι με βαση το συμφερον της κοινωνιας
    και στο τελος επιτιθεται με τροπο φτηνο στην ανοικτη συνελευση
    και πιστευει πως με αυτα που λεει δικαιωνεται αυτος και βγαινουν φταιχχτες ολοι οι αλλοι
    πεταει και ενα "προβληματισου" στο τελος και ουτε γατα ουτε ζημια
    κανοικα θα πρεπε να ντρεπεται κ οχι να κοκορευεται για την σταση που ομολογει οτι κρατησε μεσα στο δημοτικο σμυβουλιο
    υγ-ασε που κ το συντακτικο του παραπανω δημοτικου συμβουλου ειναι..του δημοτικου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τωρα μαλιστα.Ειπε ο γαιδαρος τον πετεινο κεφαλα.Απεφανθει ο Μπαμπινιωτης της ανοιχτης συνελευσης οτι το δικο μου κειμενο, βριθει συντακτικων λαθων ενω το δικο του ειναι η επιτομη της ελληνικης γλωσσας.Βρε φιλεναδα αν σε βαλω να γραψεις"Λολα να ενα μηλο" θα κανεις τεσσερα λαθη. Τελος παντων. Το παραδεχομαι.ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ.Πιστευα οτι παρα την αντιΚΚΕδιλα θα ευρισκα καποιο ιχνος πολιτικης και ιδεολογικης αντιπαραθεσης.Τελικα ειναι πιο ευκολο να βρεις αυτα τα χαρακτηριστικα στον παιδοτοπο του ΚΟΥ ΚΟΥ η στα JUMBO παρα εδω μεσα.Συνεχισε λοιπον το βρισιμο και την συκοφαντια ΕΛΕΥΘΕΡΑ και ΑΝΩΝΥΜΑ.Δεν θα ξανασχοληθω μαζι σου. Οχι για μενα,για τη μανουλα μου,που εχει πιεση και δεν κανει να συγχιζεται..... ο γνωστος Κασιμιδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν ειμαι μελος της ανοικτης συνελευσης καλαμαριας αλλα αναγνωστης της εδω ιστοσελιδας
    και οσο για τα δικα μου ορθογραφικα , το παραδεχομαι οτι κανω λαθη, αλλα εγω τουλαχιστον δε το παιζω παραγοντας του τοπου κλπ κλπ κλπ
    εγω μπορει να κανω ορθογραφικα λαθη παραγοντα του πολιτικου βιου της καλαμαριας αλλα τουλαχιστον το συντακτικο μου ειναι μια χαρα
    καταλαβες κουεδουλα μου γλυκια;
    ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ
    αντε στην μαμακα σου τωρα να σε ταισει καμια σφυροδρεπανοσουπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ. Μου απαντησε ο Στρατος Διονυσιου.Τελικα υπαρχει ζωη μετα θανατο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή