Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ


Πραγματοποιήθηκε στις 08/04/2009, σε εφαρμογή της απόφασης της συνέλευσης πολιτών που έγινε στις 30/03 μετά την κινητοποίησή μας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, η συνέλευση των επιτροπών ΑΚΡΙΒΕΙΑ-STOP με θέμα τη συνέχιση των κινητοποιήσεών μας για φθηνό φυσικό αέριο. Στη συνέλευση των επιτροπών στην οποία συμμετείχαν κάτοικοι της Καλαμαριάς, της Τούμπας, της Χαριλάου, του κέντρου, της Αγίου Δημητρίου, της Παλιάς Λαχαναγοράς, των Συκεών, της Ηλιούπολης, της Σταυρούπολης κλπ αποφασίστηκαν τα εξής:


1. Συγκρότηση τοπικών επιτροπών

Τοπικές επιτροπές υπάρχουν πλέον σε: κέντρο, Συκιές, Σταυρούπολη- Σταυρούπολη, Πολίχνη, Καλαμαριά, Τούμπα, Χαριλάου, Χορτιάτης-Θέρμη -και διερευνούμε και για άλλες συνοικίες. Έτσι θα πετύχουμε άπλωμα των δράσεών μας. Θα υπάρχουν ένα- δύο άτομα που θα συντονίζουν κάθε τοπική επιτροπή και θα γίνονται μαζέματα σε τοπικά στέκια (καφετέριες ή και καταστήματα) με σκοπό την οργάνωση των παρεμβάσεών μας, καθώς και θα υπάρχουν υλικά των επιτροπών (χαρτιά υπογραφών, αφίσες, φυλλάδια, αυτοκόλλητα κλπ).


2. Συλλογή υπογραφών

a. Στόχος να μαζευτούν 10.000! Ήδη έχουν μαζευτεί πάνω από 4.000 υπογραφές πολιτών με τα αιτήματά μας και με την δημοσιοποίηση της πρόθεσής μας να ακυρώσουμε τις συμβάσεις με την ΕΠΑ σε περίπτωση που τα αιτήματά μας δε γίνουν δεκτά.

b. Συνεχίζουμε και ατομικά αλλά και συλλογικά με παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης: την μεγάλη Τρίτη στις 6.00 το απόγευμα, παρέμβαση Τσιμισκή με Αριστοτέλους για συλλογή υπογραφών. Τίτλος της παρέμβασης "οι μήνες των Παθών του πολίτη".

Την μεγάλη Τετάρτη στις 12.00 μ.μ. συλλέγουμε υπογραφές από τη λαϊκή
στο Πάρκο Κρήτης.

Στις 27/4, θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη τύπου τα αποτελέσματα της
καμπάνιας συλλογής υπογραφών.


3. Επιστολή πολιτών προς τον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσσαλονίκης

a. Απευθυνόμαστε στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων που έχουν φυσικό αέριο και τα οποία επιβαρύνθηκαν με υπέρογκους λογαριασμούς για να προσυπογράψουν την επιστολή.

b. Συλλέγουμε υπογραφές από γονείς οι οποίοι προσυπογράφουν το αίτημα να παρέμβει αυτεπάγγελτα ο κ. Εισαγγελέας για το αδίκημα της άνισης μεταχείρισης και της εξαπάτησης των καταναλωτών από την ΕΠΑ και το Δημόσιο: Την Πέμπτη 9/4/09 θα είμαστε έξω από τα σχολεία της Ικτίνου και την Παρασκευή 10/4/09 στα σχολεία της περιοχής του πάρκου Κρήτης.


4. Επιστολή πολιτών προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


5. Παρέμβαση σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο για να αναγκαστεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης "να σπάσει τη σιωπή" για την επιβάρυνση εκατοντάδων πολιτών αλλά κυρίως για την επιβάρυνση δεκάδων δημόσιων κτιρίων από τους τεράστιους λογαριασμούς για το φυσικό αέριο. Θα έχει προηγηθεί μαζική επίδοση εντύπων παραπόνων στο Κέντρο "Εξυπηρέτησης" Πελατών της ΕΠΑ, τα οποία θα κοινοποιηθούν μαζί με τις απαντήσεις της ΕΠΑ.


6. Τύπωση αφίσας και δημιουργία DVD με τις δράσεις των επιτροπών για το φυσικό αέριο.


7. Συλλογή στοιχείων με σύγκριση τιμών ελληνικών προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουμε σε δράσεις ενάντια στην ΑΚΡΙΒΕΙΑ στα καταναλωτικά είδη.


Μόνο εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Συνεχίζουμε!


Τετάρτη, 8 Απριλίου 2009


Για περισσότερες πληροφορίες:

Κώστας Κωστόπουλος (6978 718273)
Γιώργος Θεοδωρόπουλος (6977 034350)
Νίκος Κυριακίδης (6945 809501)

Mail: akribeia.stop.thessalonikis@gmail.com

Web: www.akribeia-stop.gr

2 σχόλια:

  1. Διαβάστε το άρθρο, σχετικά με το ψήφισμα της
    Ευρωβουλής για το θέμα της έκθεσης του κοινού στην ακτινοβολία των
    κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Το ψήφισμα αποτελεί κόλαφο για την προπαγάνδα των
    εταιριών κινητής τηλεφωνίας και ένα εξαιρετικό εργαλείο για τα κινήματα
    πολιτών κατά των κεραιών και της ασυδοσίας των εταιριών με τις κρατικές
    ευλογίες. To
    Ευρωκοινοβούλιο ψηφίζει για την προστασία από ακτινοβολίες και κεραίες
    κινητής τηλεφωνίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συνεχιστε γερα παιδια
    ειναι πολυ σημαντικο που οι πολιτες της καλαμαριας κινητοποιουνται για διαφορα κοινωνικα ζητηματα του τοπου τους κ οχι μονο
    (αν περιμεναμε απο τα κοματα ...φεξε μου κ γλιστρησα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή