Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΤΗ FENA




Με απόφαση της δημοτικής αρχής που διοικεί τον δήμο Καλαμαριάς και προσωπική πρωτοβουλία του δημάρχου Οικονομίδη αποφασίστηκε να παραχωρηθεί ένα δημοτικό οικόπεδο στην περιοχή του Φοίνικα στην εταιρεία ΦΕΝΑ.

Το εν λόγο οικόπεδο αποφασίστηκε -με πρόσχημα την κρίση-να πουληθεί στη ΦΕΝΑ σε τιμή πολύ χαμηλότερη από αυτήν της αγοράς. Έτσι αντί για 950-1000€ που είναι η τρέχουσα τιμή στην περιοχή το οικόπεδο θα δοθεί έναντι 650€.

Είναι φανερό πως στην ουσία το «χαρίζουν» και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η Καλαμαριά και ο Φοίνικας έχουν ανάγκη από ελεύθερους δημοτικούς χώρους. Το εν λόγω οικόπεδο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία πάρκου, παιδικού σταθμού ή πολιτιστικού κέντρου ή σε οτιδήποτε επιθυμούν οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής. Αντίθετα οι διοικούντες του Δήμου, αγνοώντας τις ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας αποφασίζουν και διατάσσουν την πώληση του σε κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία.

Εμείς σαν ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, καλούμε τους κατοίκους της περιοχής του Φοίνικα για να συζητήσουμε το ζήτημα και να αποφασίσουμε τρόπους δράσης με στόχο να σωθεί το εν λόγο οικόπεδο.

AΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

6 σχόλια:

  1. Πανηγύρι κάνουν φαίνεται οι διοικούντες άρχοντες! Σίγουρα οι μίζες που δίνει η Φενα δεν φτάνουν το τίμημα για την περιοχή!
    Η περιοχή αναπτύσσεται και κάθε οικόπεδο είναι κελεπούρι για καθε επιχειρηματία που προσδοκά κέρδη απο την εποίκηση της επέκτασης, μια και οι περισσότεροι είναι μεσο-μεγαλοαστοί με εισοδήματα πάνω απο 30000 το χρόνο και μπορούν να ξοδέψουν στη Φενα και σε κάθε Φένα που θα έρθει κατα δώ..
    Προσπαθούμε να κάνουμε ενα σύλλογο στην περιοχή επέκτασης για να παρέμβουμε στην περιοχή. Ούτε πάρκο της προκοπής , ούτε δέντρο. Ξεραίλα και τσιμέντο! Ακόμη και το μεγαλύτερο οικόπεδο που προοριζόταν για πάρκο , το δίνουν στην μητρόπολη για μια ακόμη εκκλησία. Δεν φτάνουν τα έσοδα της , θέλουν ακόμη ενα μαγαζάκι. Εμείς Θέλουμε Πράσινο και Ελεύθερους Χωρους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ζήτημα με την καταπάτηση των εν δυνάμει ελεύθερων χώρων στο Φοίνικα είναι ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει να το λάβουμε υπόψη σοβαρά και να το σταματήσουμε. Αυτό το οικόπεδο που έδωσαν στη Μητρόπολη ποιό είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το οικόπεδο που έδωσαν στην Μητρόπολη με σχετική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου (μειοψήφισε η παράταξη Πρωτοβουλία για την Καλαμαριά) είναι το τετράγωνο που περιβάλλεται απο τους δρόμους: Παπανδρέου, Παπατσεχιλίδη, Στρογγύλη (στην επέκταση της Καλαμαριάς. Ειναι χαρακτηρισμένο απο το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ως χώρος πρασίνου (πάρκο) και με την απόφαση αυτή του Δημ. Συμβ. ξεκίνησε η διαδικασία αποχαρακτηρισμού του. Μιά ομάδα κατοίκων στην οποία ανήκω κι εγώ, έκανε προσφυγή στο Συμβούλιο Χωροταξίας της Νομαρχίας-την οποία μάλλον θα απορρίψουν- αλλά έχουμε σκοπό να φτάσουμε στο ΣτΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. λουκα εισαι σιγουο; οτι μειοψηφισε η παραταξη που αναφερεις; μηπως ψηφισε υπερ μαζι με τον δημαρχο του να δοθει το οικοπεδο στην μητροπολη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λουκάς Δαγδηλέλης1 Μαρτίου 2010 στις 5:16 μ.μ.

    Ειμαι σίγουρος , γιατι ήμουν στην επίμαχη δεύτερη συνεδρίαση. Στην πρώτη συνεδρίαση , όντως οι δημ.σύμβουλοι της παράταξης ψήφισαν υπέρ της παραχώρησης, αλλά μετα απο παρέμβαση των κατοίκων της περιοχής, ο δ.σύμβουλος Κώστας Κασιμίδης, εισηγήθηκε την αρνητική ψήφο στο δ.συμβούλιο και επιχειρηματολόγησε υπερ των ελεύθερων χώρων, υποβάλλοντας μάλιστα και ερώτηση στον εκπρόσωπο της Μητρόπολης που παρευρίσκονταν.
    Ειμαι μέλος της συγκεκριμένης Δημοτικής Παράταξης, και άν ψηφιζαν αλλιώς θα είχα αποχωρήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λουκάς Δαγδηλέλης1 Μαρτίου 2010 στις 5:18 μ.μ.

    Παρακαλώ να ειδοποιηθώ για συγκέντρωση στο Φοίνικα για το συγκεκριμένο θέμα. το email μου είναι lukdagd@hol.gr

    το κινητό μου 6937128653

    ΑπάντησηΔιαγραφή