Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Ενώ πλησιάζει η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου...


Απομακρύνεται από τον τόπο του εγκλήματος ο τόπος διεξαγωγής της δίκης των Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, καθώς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου παρέπεμψε την υπόθεση από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χαλκίδας στο αντίστοιχο Δικαστήριο της Άμφισσας, για λόγους "δημόσιας ασφάλειας και τάξης".

Μ' αυτόν τον τρόπο παρεμποδίζεται η κατάθεση μαρτύρων λόγω απόστασης της κατοικίας τους αλλά και η ίδια η προσέλευση της οικογένειας του θύματος. Στην απόφαση αυτή αντιδρούν, εκτός από τον συνήγορο και τον δικηγόρο της οικογένειας Γρηγορόπουλου, ο δήμαρχος και ο νομάρχης της Άμφισσας.

Η μητέρα του Αλέξανδρου κατέθεσε αίτηση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας η δίκη να γίνει στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού στην Αθήνα. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η διεξαγωγή της δίκης εκτός Αθηνών δεν τηρεί τις προϋποθέσεις για την ανεύρεση της αλήθειας και ότι στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού έχουν γίνει και άλλες μεγάλες δίκες, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια (π.χ. η υπόθεση για τη "17 Νοέμβρη", τον ΕΛΑ κ.α.).

Η δίκη είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 15 Δεκεμβρίου.


Πηγές:

TVXS.gr (1) (2) (3)

tsak-giorgis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου