Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ 13/11


Χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο περνούν με όποιο τρόπο μπορούν τα σύνορα της ελληνικής μεθόριου στο κυνήγι μιας καλύτερης ζωής. Άνθρωποι που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω των ανθρωπιστικών πολέμων, είτε λόγω βιοποριστικών προβλημάτων και των πολιτικών τους ιδεών.

Όμως συνήθως αυτό που αντιμετωπίζουν εδώ είναι εξίσου σκληρό. Ιδιαίτερα τώρα που το κράτος και τα αφεντικά έχουν στα χέρια τους το όπλο της οικονομικής κρίσης, που οι ίδιοι δημιούργησαν. Θεσπίζουν νόμους περί λαθραίων ανθρώπων, προωθούν τις απελάσεις και τους αναγκάζουν να δουλεύουν ανασφάλιστοι, χωρίς ωράριο στα σύγχρόνα εργατικά κολαστήρια όπου οι εργατικές δολοφονίες είναι σύνηθες φαινόμενο. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε και τις τυχαίες δολοφονίες της δημοκρατίας με εκατοντάδες μετανάστες να ξεψυχούν σε αστυνομικά τμήματα ή σε σοκάκια λόγω ξυλοδαρμών.

Τα ΜΜΕ πάλι γεννούν φόβο και παράνοια για τους μετανάστες, προωθώντας ρατσιστικές αντιλήψεις. Οι εθνικιστές που παρελαύνουν στα παράθυρα των ειδήσεων, σπέρνουν μίσος στις μάζες. Από την άλλη συμμορίτες της χρυσής αυγής και του ΛΑ.Ο.Σ. δημιουργούν ομάδες αγανακτισμένων πολιτών που σκοπό έχουν να καθαρίσουν τις γειτονιές τους από τους ανθρώπους «σκουπίδια»-μετανάστες.

Ας ξεράσουμε λοιπόν τα ψέματα που μας ταΐζουν. Δεν δεχόμαστε, ότι κανένας άνθρωπος είναι λαθραίος ή μηδενικής αξίας υποχείριο στα χέρια του κράτους και των αφεντικών. Απαντάμε στην ένοχη κοινωνική σιωπή και κατεβαίνουμε στο δρόμο. Στον κόσμο της εκμετάλλευσης είμαστε όλοι ξένοι.

Αλληλεγγύη στους μετανάστες
Όχι άλλες κρατικές-εργατικές δολοφονίες
Καμιά ανοχή στα φασιστικά πογκρόμ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Παρασκευή 13 Νοέμβρη στις 7μμ Πλατεία Επταλόφου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου