Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ



Δεύτερο κρούσμα κρατικής τρομοκρατίας τις τελευταίες δύο εβδομάδες στην ξάνθη.
Σήμερα το απόγευμα ο σύντροφος Νίκος Κουνταρδάς πήγε να παρουσιαστεί στο Α.Τ. λόγω των περιοριστικών μέτρων που του είχαν επιβληθεί πριν μερικούς μήνες με πρόφαση την απόπειρα εμπρησμού τράπεζας στην ξάνθη πριν από 2 χρόνια. Όταν πήγε τον συνέλαβαν οι μπάτσοι με πρόφαση την παράβαση των περιοριστικών όρων, ενώ παρουσιαζόταν στο Α.Τ. δύο φορές το μήνα. Αυτό επιβεβαιώνεται λόγω του ότι παρουσιαζόταν μαζί με άλλο σύντροφο που έχει και αυτός περιοριστικούς όρους.
Πιθανόν άυριο να περάσει από εισαγγελέα για να αποφασιστεί η προφυλάκισή του ή όχι.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΜΗΡΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 8.30 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.


σήμερα έγινε η πορεία αλληλεγγύης στον Ν.Κουνταρδά. Πορευτήκαμε γύρω στα 40-50 άτομα, Ξανθιώτες οι περισσότεροι και κάποιοι σύντροφοι από Καβάλα. Πήγαμε προς το αστυνομικό τμήμα όπου μας περίμεναν 2-3 διμοιρίες ΜΑΤ.

Αρκετός παλμός γενικά..

Το πρωτοφανές ήταν ότι μια διμοιρία και ένα ΟΠΚίτικο μας ακολουθούσαν για αρκετή ώρα και ανέβηκαν και προς την παλιά πόλη της Ξάνθης (στενοί δρόμοι-πλακόστρωτο), πράγμα που δεν το χουν ξανακάνει.

Στην Ξάνθη προσπαθείται από το κράτος να επιβληθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας τον τελευταίο καιρό. Και με την προφυλάκιση του Νίκου και με τις διώξεις των δύο συντρόφων για το Δεκέμβρη και με την 5μηνη φυλάκιση με αναστολή στα 3 παιδιά για το σβήσιμο χρυσαυγίτικων συνθημάτων, και με τις συνεχείς περιπολίες και αναγνωρίσεις στοιχείων από τους μπάτσους σε όλη την πόλη.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΙΟΚΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

Η πορεια εγινε κανονικοτατα. Ξεκινησε απο την πλατεια ελευθεριας και κατευθυνθηκε στο αστυνομικο τμημα οπου μας περιμεναν μπολικοι μπατσοι(ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ασφαλιτες...), παραμειναμε εκει για λιγο οπου φωναξαμε συνθηματα και στη συνεχεια συνεχισαμε την πορεια, ακολουθουμενοι απο τα ΜΑΤ. στην οδο καραολη σπαστηκε η καμερα απο 1 τραπεζα και οι μπατσοι μπηκαν στην πριζα. οι περιπου 50-60 διαδηλωτες πηγαν με πολλα συνθηματα (και πολους μπατσους ΜΑΤ) μεχρι το πολυτεχνειο της πολης οπου εγινε μινι συνελευση.
πολυ καλη πορεια με πολλους μπατσους, αλλα με πολυ παθος απο τον κοσμο
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΝΙΚΟΛΑ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ


Ο Νίκος από χθες έχει μεταφερθεί στην Κομοτηνή. Βρίσκεται στην απομόνωση. Πριν λίγο τον εξετάσανε γιατροί .

Ο Νίκος από χθες έχει μεταφερθεί στην Κομοτηνή. Βρίσκεται στην απομόνωση. Πριν λίγο τον εξετάσανε γιατροί . Διανύει την 3η μέρα απεργίας πείνας και δίψας (ξεκίνησε από το βράδυ του σαββάτου). Οι δικηγόροι του θα πάνε σε λίγο στον εισαγγελέα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έχουμε νεότερα σε λίγες ώρες.

Η χθεσινοβραδινή πορεία αλληλεγγύης του έδωσε κουράγιο στον αγώνα που κάνει εντός των τειχών.

Όλοι απόψε στις 20.30 στο αμφ. Προκάτ στο πολυτεχνείο Ξάνθης.


Αυτό που συμβαίνει είναι σκευωρία και βασανιστήριο .

Αφού ο άνθρωπος παρουσιάστηκε αυτόβουλα το να συλληφθεί, να σταλεί στις φυλακές και στην απομόνωση, γιατί όπως ισχυρίζονται δεν παρουσιάστηκε αυτόβουλα, είναι από μόνο του μια ΑΝΤΙΦΑΣΗ.
Εαν εκκρεμεί οτιδήποτε δικαστικό, θα λυθεί εκεί.

Το να προφυλακίζεται με τέτοιο εμετικό τρόπο κάποιος, δείχνει μόνο εκδικητικότητα και ένα σύστημα που δεν σέβεται τίποτα, αλλά απλά βγάζει τα απωθημένα του και τις ορμές του σαν ένας κοινός κακούργος αλλά με κρατικά προνόμια και αρμοδιότητες.
Μια τέτοια συμπεριφορά από αρχές θα αποδοκιμαζόταν ακόμα και από δυνάμεις κατοχής.
Αυτό που συμβαίνει εκεί, είναι κάτι πολύ πιο επικίνδυνο από ότι φαίνεται στα γρήγορα και δημιουργεί προηγούμενο και για αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή.


ΠΗΓΗ INDYMEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου