Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2009

Ο Δήμοstock ξεπουλά στη Fenastock

Ποιος ξεπουλά δημόσια γη;
Ποιός χαρίζει δημόσιο χρήμα σε επιχειρηματίες;

Εξοργίζει η απόφαση της Δημοτικής παράταξης που διοικεί το Δήμο μας, να ξεπουλήσει δημόσια γη σε εξευτελιστική τιμή, στην εταιρεία FENA.
Τις τελευταίες ημέρες το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε (με την αρνητική ψήφο της αντιπολίτευσης) την πώληση 280τ.μ. δημόσιας γης στην FENA, τα οποία προήλθαν από την ένταξη της ιδιοκτησίας που χρησιμοποιεί η FENA ως parking, στο σχέδιο πόλης.
Η πολεοδομία του Δήμου εκτίμησε αρχικά την τίμη στα 1.000€ ανά τετραγωνικό μέτρο. Αναφέρουμε ενδεικτικά και για να αντιληφθούμε το μέγεθος του ξεπουλήματος ότι για χώρο που καλείται να αγοράσει ο Δήμος για την ανέγερση σχολείου, ορίστηκε από αρμόδιο δικαστήριο τιμή μονάδας 4.800€.
Πολύ απλά ο Δήμος αγοράζει γη με 4.800€ το τετραγωνικό μέτρο και την ίδια στιγμή ξεπουλά τη δική του με 1.000€.
Και δυστυχώς η εξοργιστική αυτή υπόθεση δεν σταματά εδώ. Ο ίδιος ο Δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο και προκειμένου «να στηρίξει μία επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στα όρια του Δήμου, στην κρίσιμη αυτή οικονομική περίοδο» μειώνει την τιμή στα 650€ ανά τετραγωνικό μέτρο.
Με μια απλή μαθηματική πράξη διαπιστώνουμε λοιπόν ότι ο Δήμος μας χαρίζει 1.162.000€- το τονίζουμε δημόσιο χρήμα- σε μία επιχείρηση.
Τα ερωτήματα πολλά.
Γιατί η Πολεοδομία εκτιμά σε τόσο χαμηλή τιμή, δημόσια γη την ίδια στιγμή που δικαστήρια αναγνωρίζουν σε ιδιοκτήτες πολλαπλάσιες τιμές;
Γιατί επιλέγει ο Δήμαρχος να “στηρίξει” μία επιχείρηση “σε αυτή τη δύσκολη περίοδο”;
Και για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, η ανάγκη στήριξης των συνταξιούχων και των εργαζόμενων δεν ήταν αναγκαία, κύριε Δήμαρχε όταν εσείς ο ίδιος πριν ένα χρόνο καταργήσατε τη δωρεάν δημοτική συγκοινωνία; Αλήθεια με το δημόσιο χρήμα που τόσο γενναιόδωρα αποποιηθήκατε πόσα χρόνια δημοτικής συγκοινωνίας εξασφαλίζαμε;
Και μία ιδέα που μπορεί να σας βοηθήσει, κύριοι της Διοίκησης.
Μήπως, αφού η γη είναι τόσο φτηνή στην συγκεκριμένη περιοχή, να αγοράσει ο Δήμος την υπόλοιπη έκταση; Ανάγκη από χώρους για σχολεία, παιδικούς σταθμούς, πάρκα έχουμε και μεγάλη. Από επιστολή αντιδημάρχου μάθαμε ότι ο Δήμος κινδυνεύει με χρεωκοπία καθώς δεν μπορεί να σώσει τους αδόμητους χώρους. Μήπως λοιπόν να σκεφτείτε την πρότασή μας;
Για μας, τους πολίτες αυτής της πόλης το ξεπούλημα αυτό, δημόσιας γης είναι σκάνδαλο.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την πώληση της έκτασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου