Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2009

Από Αύγουστο… χειμώνα


Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος συλλαμβάνεται τον Δεκέμβριο ανάμεσα σε χιλιάδες ανθρώπους που εκείνες τις μέρες κατεβαίνουν στο δρόμο. Οι κατηγορίες στηρίζονται μόνο στις μαρτυρίες δύο αστυνομικών των ΜΑΤ. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Στοιχεία και μαρτυρίες ανθρώπων που αποδεικνύουν το αβάσιμο των κατηγοριών όπως και το λευκό ποινικό μητρώο του, αγνοούνται και αποφασίζεται η προφυλάκιση του. Έκτοτε κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού. Όλες οι αιτήσεις για άρση της προφυλάκισης απορρίπτονται.

Στις 8 Ιουλίου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφασίζει με βούλευμα τη συνέχιση της κράτησης του για ακόμη ένα εξάμηνο. Στο μεταξύ όλοι οι υπόλοιποι κρατούμενοι από τα γεγονότα του Δεκέμβρη αποφυλακίζονται (χωρίς βέβαια να απαλλάσσονται των κατηγοριών). Ο Θοδωρής αποφασίζει να παλέψει με το μόνο μέσο που του απομένει, το ίδιο του το σώμα και βρίσκεται σε απεργία πείνας από την Παρασκευή 10 Ιουλίου.

«Είναι το μόνο μέσο που μου έμεινε σαν κρατούμενος για να φωνάξω την αλήθεια και να καταγγείλω την τεράστια αδικία. Να καταγγείλω το μίσος και την εμπάθεια των μηχανισμών του ‘ποινικού νόμου’. Να καταγγείλω την αυθαιρεσία και τη βία μιας τυφλής ‘δικαιοσύνης’ και των ακόμη περισσότερο ‘τυφλών’ υπαλλήλων της…
Αυτοί που έζησαν τα γεγονότα του Δεκέμβρη, αυτοί που γνώρισαν τη βία των μηχανισμών, αυτοί που έζησαν τη σκληρότητα του κελιού χωρίς ποινή ή και με ποινή, αυτοί που ξέρουν ότι ο μόνος δρόμος για την ελευθερία είναι η αντίσταση, αυτοί που αντιδρούν στην δικαστική αυθαιρεσία και τη φρίκη της, είναι αυτοί που με καταλαβαίνουν και θα σταθούν στο πλευρό μου».
Θοδωρής Ηλιόπουλος
Φυλακές Κορυδαλλού 9/7/2009

Σήμερα η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί, έχει χάσει μεγάλο μέρος του σωματικού του βάρους, εμφανίζονται επιπλοκές στα ζωτικά του όργανα και τελικά κινδυνεύει άμεσα η ίδια του η ζωή.

Ως Ανοικτή Συνέλευση Καλαμαριάς είμαστε αλληλέγγυοι στον Θοδωρή, καταγγέλλουμε την αυθαίρετη και την πέρα από κάθε λογική κράτηση του και ζητάμε:


Άμεση αποφυλάκιση του Θοδωρή Ηλιόπουλου

Καμία δίωξη στους συλληφθέντες του Δεκέμβρη


ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου