Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009

Αποχή στην Καλαμαριά - Αποχή παντού
Στην Καλαμαριά, σε σύνολο 51,763 εγγεγραμμένων ψήφισαν 28,090 ή μόλις το 54.27 %. Τα τρία μεγάλα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ συγκέντρωσαν και τα τρια, λιγότερες ψήφους από όσους απείχαν συνειδητά την Κυριακή των εκλογών. Το ΠΑΣΟΚ, ως πρώτο κόμμα συγκέντρωσε 9,284 ψήφους, που σημαίνει ότι ούτε ένας στους πέντε Καλαμαριώτες δεν το προτίμησε. Φυσικά αυτό αντικατοπτρίζει το γενικότερο κλίμα αποχής, αγανάκτησης, αλλά και αδιαφορίας του κόσμου σε πανελλαδικό επίπεδο, αφού ούτε ένας στους τέσσερις Έλληνες δεν ψήφισε Παπανδρέου, ούτε ένας στους πέντε δεν επιδοκίμασε την πολιτική της κυβέρνησης.

Σε αυτή την εκλογική διαδικασία η αποχή σήμανε την κρίση του πολιτικού μας μοντέλου και τη γελοιοποίηση ενός συστήματος ανάθεσης εξουσιών - αντιπροσώπευσης. Ας φανταστούμε πόσο φαιδρό όσο και επικίνδυνο είναι το γεγονός ότι, μέσω των μεθοδεύσεων που γίνονται στα πλαίσια εφαρμογής του νέου εκλογικού νόμου, στο μέλλον μπορεί να βρεθούν στην εξουσία κυβερνήσεις που να μην αντιπροσωπεύουν ούτε το 30% του εκλογικού σώματος. Ταυτόχρονα αυτό το γεγονός μας δείχνει και πόσο εύθραυστο είναι το πολιτικό σκηνικό και τι κινητικότητα μπορεί να υπάρξει σε επίπεδο εξωκοινοβουλευτικό. Εκεί βρίσκεται κατά την άποψή μου και ο φόβος και ο τρόμος κάθε εξουσίας που θέλει να διατηρηθεί. Είδαμε τους πονοκεφάλους που προκάλεσε όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στην πλειοψηφία των κομμάτων, η εξέγερση του Δεκέμβρη.

Το μήνυμα λοιπόν των ευρωεκλογών προς την εξουσία και τις πολιτικές ελίτ είναι απλό:
«Μη χαίρεστε για τα ποσοστά σας. Αύριο μπορεί να βρεθείτε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, είτε γιατί δε θα σας στηρίζουν πλέον οι εκδότες και τ' αφεντικά σας, είτε γιατί ο λαός θα έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Και να ξέρετε, το δεύτερο είναι πιο επικίνδυνο από το πρώτο, γιατί ο λαός τους κλέφτες και υποκριτές τους τιμωρεί».


ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ…

Βατοπέδι
Χρηματιστήριο
Siemens
C4I
Ζαχόπουλο και συναφείς ιστορίες πορνοδιαπλοκής
Τσοχατζόπουλο με γάμους στα Παρίσια
Γερμανούς χρηματοδότες
Υπόθεση βασικού μετόχου
Απαγωγές Πακιστανών
Υπόθεση Οτσαλάν
Κουκοδήμος- Θέμος - Αδριανός
Συναίνεση στο βομβαρδισμό Σερβίας Γιουγκοσλαβίας
Παράνομες ελληνοποιήσεις για τις εκλογές του 2000
Στέγκος
Δολοφονία Γρηγορόπουλου
Φρουτάκια
Τσουκάτος
Υποκλοπές Vodafone
Τσιτουρίδης και Υιός
Ρεγκούζας και κρατικές διαφημίσεις
Μαντούβαλος και παραδικαστικό κύκλωμα
ΔΕΗ και…Παλαιοκρασσάς
Πυρκαγιές στη Χαλκιδική και στην Πελοπόνησο
Ζαρντινιέρα
Δομημένα ομόλογα
Αποπομπή Ζορμπά
Υπόθεση Παυλίδη

… ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

2 σχόλια:

  1. ...Μη χαίρεστε για τα ποσοστά σας. Αύριο μπορεί να βρεθείτε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας...

    ατό τιδέν κι εν, αφκά σο χώμα να ευρύουνταν, τη σκυλί το μιλέτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τωρα αυτο που ειπες εξυπναδα ηταν σαν αυτες που πετανε κατα καιρους τα παπαγαλακια ττης ακροδεξιας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή