Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2009

ΠΡΟΚHΡYΞΗ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΕΤΣΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Μέσα στη γενική πολιτική της αφαίρεσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, της απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, έρχεται να προστεθεί το ξεπούλημα των δημόσιων-κοινόχρηστων χώρων και ειδικότερα στη γειτονιά μας, το ξεπούλημα της παραλίας της Αρετσούς.

Έρχεται η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε. (ΕΤΑ)να υφαρπάξει τους παραλιακούς χώρους με σκοπό να κτίσει σ’ αυτούς ξενοδοχεία, καφετέριες, εμπορικό κέντρο και ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα, με καταστροφικές περιβαλλοντικές συνέπειες για την πολύτιμη παραλία μας. Όγκοι κτισμάτων ίσοι με 20 πολυκατοικίες, σύμφωνα με εκτιμήσεις μηχανικού του Δήμου.

Μετά το 2012, οι δημόσιοι κοινόχρηστοι χώροι, της πλαζ, REMEZZO, αναψυκτήριο, ουζερί ΑΡΓΩ, πάρκο Μάκη Αλεξιάδη θα γίνουν αντικείμενο βάναυσης εμπορικής εκμετάλλευσης, με υπηρεσίες που θα απευθύνονται μόνο σε υψηλά εισοδήματα.

ΖΗΤΑΜΕ:

• Την ελεύθερη δημόσια χρήση της παραλίας για τους πολίτες.
• Την κατάργηση της Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου, που δε διαφέρει σε τίποτα από την Ανώνυμη Εταιρεία της ΕΤΑ και ανοίγει τις πόρτες στα ιδιωτικά-κερδοσκοπικά συμφέροντα.
• Την μετατροπή του REMEZZO σε αυτοδιαχειριζόμενο χώρο της νεολαίας, σε χώρο για την ελεύθερη έκφραση και δράση της.
• Την απορρόφηση στο Δήμο ΟΛΩΝ των εργαζομένων της πρώην δημοτικής επιχείρησης της ΔΕΤΠΑΚ. ΟΧΙ στις διακρίσεις των εργαζομένων με βάση μικροπαραταξιακά συμφέροντα.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου