Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Κείμενο παρέμβασης της Ανοιχτής Συνέλευσης Καλαμαριάς στο Δημοτικό Συμβούλιο


Fena: Διεκδικούμε όχι για τους πολίτες
αλλά μαζί με τους πολίτες!

Ελάχιστες εστίες πρασίνου, άναρχη δόμηση και καταπάτηση και των τελευταίων ελεύθερων χώρων συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό για το Φοίνικα και τα Νεόχτιστα, κομμάτι του Δήμου Καλαμαριάς. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το τι βλέπουμε εμείς ως ΑΣΚ, αλλά και με το τι ισχυρίζονται και οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής.

Με απόφαση της δημοτικής αρχής που διοικεί τον δήμο Καλαμαριάς και προσωπική πρωτοβουλία του πρώην δημάρχου Οικονομίδη αποφασίστηκε να παραχωρηθεί ένα δημοτικό οικόπεδο στην περιοχή του Φοίνικα στην εταιρεία ΦΕΝΑ.

Το συγκεκριμένο κομμάτι, της τάξεως των 280 τ.μ., το είχε παραχωρήσει πρώτη η Fena στο Δήμο, ως όφειλε από το νόμο, όταν μπήκε η ιδιοκτησία της στο σχέδιο πόλης. Παρόλα αυτά, λόγω της αδιαφορίας του Δήμου να το χρησιμοποιήσει προς ιδίων όφελος, συνέχισε να το χρησιμοποιεί παράνομα η εταιρία για αρκετά χρόνια, βάζοντας μάλιστα μπροστά και καγκελόπορτα!

Και σα να μην έφθανε αυτό, στα τέλη του 2009, το εν λόγω οικόπεδο αποφασίστηκε -με πρόσχημα την κρίση-να πουληθεί στη ΦΕΝΑ σε τιμή πολύ χαμηλότερη από αυτήν της αγοράς. Έτσι αντί για 950-1000¤/τ.μ. που είναι η τρέχουσα τιμή, η οποία επιδέχεται αμφισβήτησης, το οικόπεδο θα δοθεί έναντι 650¤/τ.μ., αφού η πρόταση της εταιρίας για 450¤/τ.μ. θεωρήθηκε αρκετά χαμηλή. Στο «μεγάλο παζάρι» βοήθησαν και οι ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις του πρώην Δημάρχου Οικονομίδη με την ιδιοκτήτρια της Fena.

Είναι φανερό πως στην ουσία χαρίζεται ακόμη ένα οικόπεδο στα αφεντικά, όταν η Καλαμαριά και ο Φοίνικας έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη από ελεύθερους δημοτικούς χώρους. Το εν λόγω οικόπεδο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία πάρκου, παιδικού σταθμού ή πολιτιστικού κέντρου ή σε οτιδήποτε επιθυμούν οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής. Αντίθετα οι διοικούντες του Δήμου, αγνοώντας τις ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας αποφασίζουν και διατάσσουν την πώληση του σε κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Καλαμαριάς είχε χρέος να ενημερώσει τους Καλαμαριώτες για τα τεκταινόμενα αναφορικά με τη Fena, με συνεχή πληροφόρηση, μοιράσματα κειμένων και αφισοκολλήσεις, και το έκανε. Δε μένουμε όμως στην ενημέρωση. Μαζί με τους πολίτες κι όχι για τους πολίτες προσπαθούμε να δώσουμε έναν αδιαμεσολάβητο και ακηδεμόνευτο αγώνα, για μια σειρά από μικρά και μεγάλα ζητήματα τα οποία αφορούν τον απλό Καλαμαριώτη.


ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22/03 ΣΤΙΣ 20:30

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΕΠ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΚΡΑ

ΟΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου